Haber
2017-03-12 12:12:38
Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi

Boyabat Belediyesi ve Eğitim-Bir-Sen Boyabat temsilciliğince organize edilen konferans Şafak Düğün salonunda saat 20'de başladı. Düzenlenen Konferansa Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker,Ak Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü,  Boyabat Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, Durağan Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Usta, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan,  Boyabat İlçe Müftüsü İsa Sağlam, Sinop Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ramazan Çelik, Boyabat Eğitim - Bir - Sen Temsilcisi Bekir Zehiroğlu, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Konferansta Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ramazan ÇELİK, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişiklik paketi ve referandum süreci. Bizler halkın önüne konulan seçim sandığını hep Demokrasi bayramı olarak kabul ettik. Bu seçimde de 'Evet' ile 'Hayır'ın bir kez daha yarışına tanık olacağız. Tercih noktasında kim hangisini kullanırsa kullansın demokratik bir yarış olduğunu kabul etmek isterdik. Ancak geldiğimiz noktada bakıyoruz ki FETÖ, DEAŞ ve PKK ile benzeri örgütler 'Hayır' dediği bir ortamda bu ülkenin gerçek sahiplerinin 'EVET' demesinden daha doğal bir sonuç olmayacaktır. Dün küresel sermayenin desteğini arkasına alarak Taksim'de 11 ağaç kesildi diye çevreci kesilenlerin gerçek niyetleri hükumetle yapılan görüşmede ortaya çıktıysa, gerçek niyetlerinin İstanbul'daki Uluslararası hava alanı, 3. Boğaz köprüsü ve Marmaray'ın durdurulmasının talep eden gezicilerin kararı Hayırsa, sırf bu yüzden bile biz tercihimizi Evet oyarak kullanırız. Vatanseverliğin klavye başında birkaç satır karalamaktan ibaret olmadığını gösteren Eğitim Bir Sen ülkemiz üzerinde hain emelleri bulunanların tezgahlarını başlarına geçirmeye hazırdır. Adı sendika yada STK olup, millet aleyhine gelişecek her platformda yer almak isteyenler artık bilmelidirler ki; Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen asla buna izin vermeyecektir. Yıllardır yürütmüş olduğumuz emek mücadelemizi biz önümüzdeki 2 ay içerisinde EVET içın kullanacağız ve Referandumda 'Hayır' çıkma ihtimaline karşı Kaos oluşturmaya çalışanların tezgahlarını dün olduğu gibi bir gün de bozacağız" diye konuştu. 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş katılımcıları  "Cumhurbaşkanlığı ve Hükümet Sistemi" konusunda bilgilendirdi. 16 Nisanda yapılacak olan Anayasa Referandumunda "evet" oyu verilmesi için gerekçeleri ayrıntılı olarak açıklayan Maviş, özellikle yeni sistemin çift başlılığı ortadan kaldıracağına vurguladı. Ayrıca yeni sistem ile birlikte koalisyonlarında tarihe karışacağını belirten Maviş ; "Cumhuriyet kurulalı 65 hükümet görev yaptı. Eğer Cumhuriyetin ilanından bu yana bu sistem yürürlükte olsaydı şu anda 18. hükümet iş başında olacaktı." diyerek ülkenin enerjisinin, zamanının ve daha bir çok kaynağının boşa gittiğine dikkat çekti.  

16 Nisan'da evet oyu çıkması durumunda Türkiye'nin elde edeceği güven ve istikrara da dikkat çeken Maviş, "16 Nisanda aydınlık bir geleceğe, yeni bir, büyük bir Türkiye'ye kapı açalım. 16 Nisanda sandıkta güçlü bir evetle Türkiye düşmanlarına dur diyelim. 16 Nisanda ayrıca güçlü Boyabat'a evet diyeceğiz, milletin adamına evet diyeceğiz, millete evet diyeceğiz, geleceğimize evet diyeceğiz, güçlü Türkiye'ye evet diyeceğiz. Şimdiden 16 Nisan zaferimiz hayırlı olsun, uğurlu olsun, Allah'a emanet olun." diyerek konuşmasını bitirdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen