1 Ağustos tarihinde başlayan toplu sözleşme görüşmeleri kamu personelinin geneline ve eğitim, öğretim ve bilim hizmet koluna ilişkin konularda Kamu İşveren Heyetiyle karşılıklı uzlaşmayla sonuçlandı.
Buna göre kamu personelinin geneline yönelik olarak;
2014 yılı için taban aylığa 175.-TL artış, 2015 yılı için ise ücretlerde ilk altı ay için %3 ikinci altı ay için%3 artış yapılması, enflasyon oranlarının bu artış oranını geçmesi halinde ise enflasyon farkının da ücretlere yansıtılması kararlaştırıldı.
4/C statüsünde çalışan personel yönünden aile yardımı ödeneğinden faydalandırılmaları, ücretlerde 175.-TL artış yapılmasının yanında 175.-TL iyileştirme yardımı yapılması karar altına alındı.
Yine toplu sözleşme ikramiyesinin aylık 20.-TL’ye çıkartılması konusunda da anlaşma sağlandı.
Öğretmene Çifte Bayram
Eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolunda ise öncelikle geçtiğimiz yıl kamu görevlileri hakem kurulu kararıyla kabul edilen akademik jüri üyeliklerine ücret ödenmesi, idari izinli sayılan günlerde ders görevinin yapılması, yüksek lisans ve doktara mezunlarına ek ders ücretlerinin artırımlı ödenmesi, sınav komisyon üyeliği ve sınav gözcülüğü görevlerine ilişkin sınırlamaların kaldırılması, geçici görevlendirilen yöneticilere yüksek olan üzerinden ek ders ödenmesi, rehber öğretmenlere ek ders ödenmesi, ikili öğretim yapan eğitim kurumları yöneticilerine ilave ek ders ücreti ödenmesi, ders dışı eğitim çalışmalarındaki %5’lik sınırın %6 ya çıkartılması, İlksan’a yeni üye olacakların üyeliklerinin isteğe bağlı hale getirilmesi ile İl Eğitim denetmenleri ve danışmanlarına avans ödenmesine ilişkin kararların 2014-2015 yılları için de uygulanmasına karar verildi.
Bunlara ilaveten öğretmenlere, 2014 yılının ilk altı ayında 75.-TL, ikinci altı ayında ise 75.-TL olmak üzere 150.-TL eğitim-öğretim tazminatı ödenmesine karar verildi.
Öğretim elemanları yönünden ise 2547 ve 2914 sayılı Kanunları kapsayacak kapsamlı bir değişiklik çerçevesinde, üniversite ödenek oranlarındaki artışın belirlenmesi noktasında YÖK ile birlikte ortak çalışma yapılması konusunda uzlaşı sağlandı.
Yine öğretmenlere, 2014 yılı için 850.-TL, 2015 yılı için ise 950.-TL öğretim yılına hazırlık ödeneği verilmesi konusunda uzlaşı sağlandı.
Yukarıdakilere ilaveten kadroları yatılı ve pansiyonlu okullarda olmayan öğretmenlerden belleticilik görevi verilerek gece nöbeti tutanlara da EK Ders Usul ve Esaslarının 13’üncü maddesi gereği ilave 2 saat ek ders ücreti verilmesi kararlaştırılmıştır.
439 sayılı Kanunun 6. maddesinin ikinci fırkası ile 2006/11350 sayılı Kararının 5. maddesinin birinci fırkasının (a) bendinde yer alan “6 saat” ibaresi; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında müdür ve müdür başyardımcısı olarak görev yapanlar için “2 saatten az olmamak üzere 6 saate kadar” şeklinde uygulanması kararlaştırılmıştır. Yani müdür ve müdür başyardımcılarının 6 saat derse girme yükümlülüğü 2 saate düşürülmüş isteğe ve imkana bağlı olarak 6 saat derse girmeleri sağlanmıştır.
17.04.2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (III) sayılı Cetvelin (A) Eğitim Öğretim Hizmetleri Tazminatı Bölümünün II nci sırasında sayılan atölye, laboratuvar veya meslek dersleri öğretmenlerinden alan adları değiştirildiği için ilave eğitim-öğretim tazminatından faydalanamayanlar için söz konusu Cetvelin ilgili bölümünün Talim ve Terbiye Kurulu kararları doğrultusunda yeniden düzenlenmesi için çalışma yapılması kararlaştırılmıştır.
Milli Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilen merkezi sistem sınavlarında görev alan öğretmenlere, sınav görevi karşılığı ek ders ücreti yerine ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavlarda olduğu gibi 18.01.2012 tarihli ve 2012/2723 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan Sınav Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslara göre sınav görev ücreti ödenmesi konusunda çalışma yapılması kararlaştırılmıştır.