Haber
2020-10-28 12:13:00
Sinop'ta, Macron'u Protesto ettik

Sinop'ta Memur-Sen ve Hak-İş üyeleri olarak , Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam’ı ve Peygamber efendimizi hedef alan sözlerini salavatlar ve basın açıklamasıyla protesto ettik.

Uğur Mumcu Meydanında gerçekleşen basın açıklamasına Memur-Sen ve Hak-İş üyeleri katıldı. 'Alemlere Rahmet Hazreti Muhammed' sloganlarıyla başlayan protesto eyleminde meydana toplanan kalabalık, Macron ve aynı zihniyette olanlara lanet yağdırdı.

Protesto açıklamasını yapan Memur Sendikaları (MEMUR-SEN) Konfederasyonu Sinop İl Temsilcisi Ramazan Çelik, Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürleri kamu binalarına yansıtan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un teröre ve kine ortak olduğunu söyledi. 

Avrupa'da, İslam’a ve peygamberimize saldıran unsurlara sahip çıkılmasının cinnetin boyutlarını gösterdiğini belirten Çelik, "Kutsal emanetlerimizin mekanı olmakla yetinip, kutsala sahip çıkmayı beceremeyen Suudi Arabistan yönetimini ve onunla aynı kulvarda bulunmaya teşne Birleşik Arap Emirliklerini de tarih ve bizler not ediyoruz. Dine ve Kutlu Nebi’ye dönük hakaret faillerinin kuyruğuna takılan ülkelerin ve yöneticilerin, emperyalist taşeronluğu ve kapitalistlerin sömürü baronluğu sıfatlarının sona ermesinin de yakın olduğuna inanıyoruz" dedi. 

Basın açıklamasından sonra  , Eğitim Bir-Sen Gerze İlçe Başkanımız Mustafa Ataman'ın şiir okuduğu eylemde Gerze İmam Hatip Lisesi Müdürü Zeki Sağır'da dua etti. Macron ve aynı zihniyette olan İslam düşmanlarının lanetlendiği eylemde tekbir ve Peygamber efendimize toplu halde Salat-u Selam getirildi. 

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen