Haber
2011-12-12 11:10:06
MEMUR-SEN BULUŞMASI GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNDE YAPILDI

2013 Yılı içerisinde  ikincisi tertip edilen Memur Sen buluşması Memur Sen Genel başkan yardımcısı ve Toç-Bir Sen Genel başkanı Günay KAYA’nın katılımları ile  Gençlik spor İl müdürlüğünde yapıldı.

                Memur Sen konfederasyonuna bağlı Sendika başkanları ile yönetim kurullarının  ve üyelerin katıldığı toplantıda Memur Sen Sinop il temsilcisi Ramazan AÇIKGÖZ  söz alarak , ilimizde 2900 üye sayısını geçen konfederasyonumuz bu gün en büyük sivil toplum haline gelmiştir diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Sorunlarımızın konuşularak çözüme kavuşmasında bu tür faaliyetlerin önemine değinen AÇIKGÖZ ,Konfederasyonumuz genel merkezi  tarafından gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha sonra konfederasyonumuza bağlı şube başkanları ve il  temsilcileri sırayla söz alarak görüş, öneri ve taleplerini açıkladılar.

                Programda üyelerden gelen istek ve taleplerin de alınması ile birlikte Memur Sen Konfederasyonu Genel Başkan  yardımcısı ve Toç-Bir Sen Genel başkanı Günay KAYA  söz alarak  sendikacılık anlayışımıza , gündeme ve toplu sözleşme sürecine ilişkin  açıklamalarda bulundu.  

                Memur Sen’in kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İNAN önderliğinde 1992’de Eğitim Bir’in, 1995’te ise konfederasyonumuzun kurulması ile sendikacılık hayatına başladığını, kuruluş mantalitesinde hiçbir ideolojik saplantısının ve siyasi parti bakiyesinin bulunmadığını belirtti, Milletin değerleri ile yola çıkan bir sendikanın millete rağmen olanlarla asla bir arada olamayacağını, milletin yanında  ve yararına olanları da her zaman destekleyeceklerini ve kim yaparsa yapsın alkışlayacaklarını sözlerine ekledi. Bu gün özellikle iktidar partisi ile Memur Sen’i aynı kulvarda göstermeye çalışanların iki oluşumun kuruluş tarihlerine bakmaları gerektiğini, diğer yandan da M. Akif İNAN’ı okuyup anlamaya çalışmalarını ve hayat felsefesini incelemelerini istedi.

                Sendikacılık yapmayıp Memur Sen’in çözüm süreci ve darbeleri öncelikli konuları arasına aldığını eleştirenlere karşı, Terörün bu ülkeye maliyeti 580 milyar  dolardır ve bu rakam Memur  Sen’in çalışanlarımız ile ilgili taleplerinden 10 kat daha büyüktür, 28 Şubat’ın faturası 57 Milyar dolardır ve bu rakam da Memur Sen’in hükümetten talep ettiği total  talebin 4 katıdır. Bizler ülkemizin önündeki bu engelleri kaldırmadan ekonomik refahımızı sağlamamızın mümkün olamayacağını  belirtti.

                Çözüm sürecine dair açıklamalarda bulunan KAYA, yüzyıllardır bu ülkeyi, Anadolu’yu birlikte yükseltmiş bir toplumun torunları yine bu barışı ve kucaklaşmayı yapacağına inandığını belirterek Memur Sen anlayışına bağlı kalarak samimi  kardeşlik prensipleri içerisinde kimseyi ötelemeden sürece destek verilmesi gerektiğini belirtti.

                Son günlerdeki Gezi eylemlerine değinen KAYA, küresel güçlerin ve özellikle  rekor düzeyde kar açıklayan alkol firmalarının kendi ekonomik rant sağlama yarışı içerisinde  bu eylemi başlattıklarını belirtti. Ülkemizde zaten fırsat kollayan marjinal grupların varlığı bu süreci içinden çıkılmaz bir boyuta taşımaya çalıştığını belirtti. Kanal İstanbul projesi ile İngiltere’nin boğazlar üzerindeki ticaret hacminin ekonomik  düzeyde %40 zarara uğrayacağını belirterek  ülkenin yararına ve menfaatine olan yatırımları engellemek için bu sürecin başlatıldığını ileri sürdü. Hükümetin çıkardığı alkol yasasının da alkol firmalarının kar oranlarına büyük darbeler vuracağı düşünülerek bu eylemlerin desteklendiğini ifade etti.

                Toplu sözleşme süreci ile de bilgi veren KAYA, 15 Ağustos’ta başlayacak olan ve önümüzdeki iki yılı kapsayacak toplu sözleşme sürecine ciddi bir hazırlık devresi geçirdiklerini belirtti. Konfederasyona bağlı sendikalarımızdan hizmet kollarına özel teklif ve taleplerin alındığını, bu sürecin birinci merhalesi olarak Haziran Ayı içerisinde tamamlandığını söyledi.  Önümüzdeki 2 aylık zaman dilimi içerisinde bu istek ve taleplerin en iyi şekilde nasıl kazanıma dönüştürüleceğine dair çalışmaların ince eleyip sık dokuyarak en ince detayına kadar değerlendirileceğini sözlerine ekledi. Hak ve liyakat esasları içerisinde maaş katsayılarının 6400 ek göstergesinden başlayarak Lisans mezunu çalışanların 4800 ek göstergesinden aşağı olmamak üzere mali haklarının korunması, öğretmenlerin 666 sayılı KHK ile oluşan maduriyetlerinin giderilmesi, Kamuda temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi vb konuların ana gündem maddeleri olduğunu belirtti. Konfederasyonumuzun her zaman çalışanın ve emeğin yanında olduğunu ve tüm çalışanlarımızın haklı taleplerinin bu güne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de korumaya devam edeceklerini belirterek sözlerini tamamladı.

                Memur Sen buluşmamızın gerçekleşmesine katkı sunan Sinop Gençlik ve Spor İl müdürlüğü yetkilileri ve çalışanlarına teşekkür ederiz. 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen