Haber
2011-12-12 11:10:02
Genişletilmiş İl Divan Kurulu Toplantımızı Gerçekleştirdik

    Mevzuat ve toplu sözleşmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Ramazan ÇAKIRCI Sinop teşkilatımıza ziyarette bulundu. Şube Başkanımız Mustafa ASLAN ve Yönetim Kurulu üyeleri ile gündüz programında Sinop Valisi Dr. Ahmet CENGİZ’i  ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT’u ziyaret ettiler.

            Akşam  programında ise Mart Ayı genişletilmiş İl divan Kurulu yapıldı. İl Divan toplantısına Şube Yönetim Kurulları ile birlikte İlçe teşkilatlarımız,üniversite teşkilatımız ve çok sayıda üyemiz ile birlikte  davetliler katıldı.  Şube Başkanımız Mustafa ASLAN  Çanakkale ruhunun bizlere çok şeyler söylediğini, aynı ruha, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğu günlerden geçtiklerini belirtti. Sendika olarak tüm Türkiye’yi kuşatan bir sendika olduklarını, Çalışanlarımız için önemli kazanımlara imza attıklarını, bunun haklı gururunu yaşadıklarını ve aynı inançla çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

 Genel Başkan yardımcımız Ramazan ÇAKIRCI gündeme ve sendikal mücadelemize dair açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Yardımcımız “Sendikal mücadelemiz içerisinde sadece kuruşu değil, duruşu da önceliklediklerini, 'Duruş Sendikacılığı' yaptıklarını belirterek, Türkiye’nin normalleşme sürecinde Memur Sen ailesi olarak önemli katkılar sunmaya çalıştıklarını belirtti.

            Son dönemlerde bazılarının en büyük kazanımımız olan iş güvencemize göz diktiklerini, bu durumu defalarca gündeme getirerek tartışmaya açtıklarını belirterek bu gün karşılarında en büyük engel olarak Memur Sen’i gördüklerini ve sendikamızın buna asla müsaade etmeyeceğini vurguladı. Kamuda temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi için atılan adımlara da değinen ÇAKIRCI, toplanan 12 Milyon 300 bin imzanın aslında bir referandum olduğunu ve artık bu meselenin çözümü için hükümetin adım atmasını beklediklerini belirtti. Yönetici atama yönetmeliğine de değinen ÇAKIRCI, bu yönetmelikle atama yapılmasının mümkün olmadığını , ve kimsenin mağdur olmayacağı bir yönetmeliğin çıkarılmasının Milli Eğitim Bakanlığı’ndan beklediklerini sözlerine ekledi. Geçmiş dönemde Sendikamızın görüşleri doğrultusunda hazırlanan yönetmeliğin  küçük bir takım aksaklıklarının olmasına rağmen güzel bir yönetmelik olduğunu, aynı duyarllığıı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan beklediklerini, yönetmeliğin hazırlanması noktasında sendikamızın görüşlerinin dikkate alınacağını umduklarını belirtti.

            Toplu sözleşme sürecinde Ek ödeme verilmemesinin çalışma hayatı içerisinde önemli yere sahip olan onsekiz kazanımımızı gölgelediğini savunan ÇAKIRCI, öğretmene verilmeyen ek ödemenin hükümetin hanesine borç olarak yazdıklarını ve bu mücadeleden asla taviz vermeyeceklerini belirtti.

             Salondan gelen soruların cevaplandırılması ile birlikte toplantı sona erdi.

            Sinop Üniversite Rektörü Recep BİRCAN’ın da makamında  ziyaret edilmesinin ardından Sinop programı sona erdi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen