Haber
2011-12-12 11:10:01
EĞİTİM-BİR-SEN İL DİVAN KURULU TOPLANTISI YAPILDI

EĞİTİM BİR SEN İL DİVAN KURULU TOPLANTISI YAPILDI

                Eğitim Bir Sen İl Divan Kurulu toplantısı 16.02. 2013 Cumartesi Günü Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde yapıldı.  Toplantıya Şube Yönetim Kurulu ile birlikte İlçe Temsilcilikleri, Üniversite Temsilciliği ve Merkez İlçe İş yeri temsilcileri katıldı.

                Toplantıda bir konuşma yapan Şube başkanı Mustafa ASLAN, sendikal faaliyetlere ve gündeme dair açıklamalar yaptı.

                Sendikacılığı çalışanlarımızın özlük haklarını iyileştirme çabasının yanında temel hak ve özgürlüklerin kullanılmasının önündeki engellerin  kaldırılması, aynı zamanda da topluma karşı olan görevlerimizin ifası olarak algıladıklarını belirtti. Son bir ay içerisindeki yapmış olduğumuz Kamuda Kılık kıyafet serbestliği için on milyon imza kampanyasında bu rakamın aşıldığını dile getirdi. İlimizde de on binin üzerinde imza toplandığını belirten ASLAN, kampanyayı yürüten teşkilatımıza ve imzaları ile destek veren tüm halkımıza teşekkür ederek sözlerini sürdürdü. 14 Şubat itibari ile Eğitim Birsen’in 21. Kuruluşunu kutladıklarını belirten ASLAN, daha nice 20 yıllar aynı enerji ve heyecanla hizmetlerin devam edeceğini belirtti.

                Eğitim sistemimiz  ile ilgili de açıklamalarda bulunan ASLAN, bir çok ilimizde ve ilçelerimizde 4+4+4 eğitim sistemine toplu geçişlerin yapıldığını ve ortaya çıkan sorunların çözümlerinin de daha çabuk ve yerinde halledildiğini, ancak merkez ilçemizde kademeli geçişin tercih edilmesi ile beraberinde yeni bir takım sorunların ortaya çıktığını belirtti. Kademeli geçişin özellikle dönüşüm sağlanan okullardaki öğretmenlerimizi rahatsız ettiğini vurgulayarak, kurumu ilkokul olan branş öğretmenlerimizin hangi kuruma atanacaklarının, kurumu orta okul olan sınıf öğretmenlerinin ise hangi ilkokula gönderileceklerin belli olmadığını, bu durumun ise öğretmenlerimizi huzursuz ettiğini  belirtti. Diğer taraftan İlkokul olan okullarımıza kademeli geçişten dolayı branş öğretmeni, orta okul olan kurumlarımıza ise sınıf öğretmeni akışının devam ettiğini ve bu durumun ileride öğretmenlerimiz açısından yer bulma noktasında sorunlar oluşturabileceğinin altını çizdi.  Bu durumun bakanlık müfettişlerinin son yapmış oldukları denetim ve görüşleri doğrultusunda yeniden gözden geçirilerek sorunların bir an evvel çözümlenmesinin en büyük beklentileri olduğunu vurguladı. Bu konu ile ilgili çözüm önerilerinin de sonuç kısmında temsilcilerimiz ile karar verileceğini belirtti.

               

                Katılımlarından dolayı teşkilat mensuplarına, Gençlik spor il müdürlüğü idareci ve personeline teşekkür ederek sözlerini tamamladı. Daha sonra temsilciliklerimizin görüşleri de alınarak aşağıdaki kararlar alındı.

  1. Dönüşümü sağlanan okullardaki öğretmenlerimizin imkanlar dahilinde istedikleri kurumlara, imkan olmaması durumunda da kendi kurumuna en yakın dönüştürülen diğer kurumlara nakillerinin sağlanması.
  2. Milli eğitim bünyesinde çalışanların öncelikle kendi görev tanımları içerisinde değerlendirilmesi
  3. Teftiş ve soruşturmaların hakkaniyet prensipleri içerisinde yapılması ve bu konudaki bakanlık değerlendirmesinin acilen hayata  geçirilmesi.
  4. Özellikle ilçe temsilcilerimizin görüşleri doğrultusunda bütçe ve  yatırım planı içerisine alınan hizmetlerin ivedilikle yapılması .
  5. Milli birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozacak her türlü oluşum ve tehdide karşı durulması
  6. Genel merkezimizin prensip ve faaliyetleri doğrultusunda eylemlerimizin ve sendikal argümanlarımızın etkili bir şekilde kullanılması
  7. Üniversite çalışanlarımızın sorunları ile ilgili gerekli mercilere sorunların iletilmesi ve çözümüne katkı sağlanması.
  8. Sendikal çalışmamızı engellemek ve etkisiz hale getirmek  isteyenlere asla fırsat verilmemesi
  9. Alınan kararların takibinin yapılması ve bu konuda sendikal  argümanların etkili bir şekilde kullanılması.

               

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen