Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, teşkilat eğitiminin önemine dikkat çekerek, “İşimize, içimize ve dışımıza yolculuğun sacayaklarından biri olan teşkilat eğitimimizin bir kademesini daha icra ederek, alanımızda uzmanlaşmaya yönelik bir adımı daha atmış oluyoruz. Bu kapsamda bugün burada yapılan eğitimin bu açıdan çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yaşadığımız çağ bilgi ve iletişim çağıdır ve buna uygun refleksler üretebilmemiz gerekmektedir. Bu konuda Basın ve İletişimden Sorumlu Şube Başkan yardımcılarımıza büyük görev düşmektedir” dedi.
Eğitim-Bir-Sen Basın ve İletişimden Sorumlu Şube Başkan Yardımcıları Eğitim Toplantısı Kızılcahamam’da yapıldı. İki gün süren toplantının kapanışında bir konuşma yapan Genel Başkan Ali Yalçın, bilgi ve iletişim çağında, özellikle sosyal medya üzerinden toplum mühendisliğinin yapıldığı, algı ile olgunun birbirine karıştığı gerçekle yalanın iç içe geçtiği bir zaman diliminde çok dikkatli davranılması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Taksim Gezi Parkı olaylarının bir twitle nasıl bir kalkışmaya dönüştürüldüğünü hepimiz biliyoruz. Sosyal medya üzerinden ülkelerde iç karışıklıklar çıkarılabiliyor, önü alınamayan toplumsal çatışmalara neden olunabiliyor, iktidarların el değiştirmesi sağlanabiliyor. Taksim Gezi Parkı olaylarında atılan twitler işin çığırından çıkmasına neden oldu. ‘Mesele ağaç meselesi değil, hâlâ anlamadınız mı’ twiti ile olayların boyutu değişti, Türkiye’nin dört bir yanında ölümle sonuçlanan çatışmalar meydana geldi. Bir başka örnek ise, yıllarca yetkiyi elinde bulundurmasına rağmen hiçbir kazanım elde edememenin sancısıyla bazı sendikaların, onlarca kazanıma imza atan Eğitim-Bir-Sen’e ve Memur-Sen’e yönelik, gerçekleri ters yüz etmeye, bilgi kirliliği oluşturmaya yönelik çabalarına karşı emeğimize sahip çıkarak, kazanımlarımızı, sosyal medya başta olmak üzere, bütün iletişim kanallarını kullanarak ortaya koymalıyız. Emek harcayarak, gece gündüz demeden ter akıtarak, verdiğimiz kesintisiz mücadele sonucunda kazandıklarımızı, kazanımlarımızı sahiplenmeli, bunları alanda, işyerlerini ziyaret ederek birinci ağızdan kamu görevlilerine anlatmalıyız. Bu konuda en büyük sorumluluk sizlerde, basın ve iletişimden sorumlu şube başkanlarımızdadır. Teşkilat olarak uyum içerisinde tüm hücreleriyle senkronize olmalı, gündemi, gelişmeleri yakından takip ederek, etkinliklerimizi, basın açıklamalarımızı hızlı ve zamanında kamuoyuyla paylaşmalıyız. Medya ve iletişim kanallarının hepsinde etkin rol alarak, bilgi kirliğinin, manipülasyonların, çarpıtmaların önüne geçmeliyiz. Bu konuda bugüne kadar gerekenleri yaptınız, bundan sonra da aynı hassasiyetle bunu yapacağınıza inanıyorum.”
Basın ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa’nın “İstişare ve Tecrübe Paylaşımı” konulu bir sunum yaptığı toplantıya Genel Başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı ve Mithat Sevin de katıldı.
Eğitim toplantısında, Yeni Akit Gazetesi Ankara Haber Müdürü İsmail Uğur “Medya İlişkileri ve Yönetimi”, Memur-Sen Basın Danışmanı Aslan Değirmenci “Enformasyona Karşı Dezenformasyon” ve Dr. Mustafa Bostancı “Sosyal Medya ve Şube Kimliği” başlıklı konularda birer sunum yaptılar.