Haber
2015-02-04 11:10:15
BAKIN! BİR KUŞ SÜRÜSÜ DAHA HAVALANDI GÖKYÜZÜNE?

Sıcak  daha  yaşanır yerler  bulmak için…

              Sonbaharda “V” biçiminde uzun sıralar halinde uçuşlarını zevkle  seyrettiğimiz  kuşlardır bunlar. Menzilleri uzun, şartları çetin ve zorlu bizimki gibi. Bakınca, nasıl dayanacak nazik bedenle bu yolculuğa diye düşünmemek elde değil.

          Ama onlar çoktaaan uzun uçma şampiyonluklarını ilan etmiş gibi mağrur…

             Dünyadaki her varlık bir sebep üzerine yaratılmıştır. Rabbim, yaratılan her şeyden ibret almamızı istemiştir. Bu sebeple, bilim adamları kuşların neden bu şekilde uçtuklarını araştırmışlar ve bizim de ders alacağımız şu bilgilere ulaşmışlardır:

 

            V şeklinde uçuş esnasında her kuş kanat çırparak, arkadaki kuşu kaldıran bir hava akımını meydana getirir. Bu formasyonda uçan kaz grubu, birbirlerinin kanat çırpışları sonucu ortaya çıkan hava akımını kullanarak uçuş menzillerini %70 artırırlar. Bu durumda tek başına gidebilecekleri azami yolu grup halinde neredeyse ikiye katlarlar. Ne dersiniz? Bu durum bize şu sonucu çıkarır mı? Belli bir hedefi olan ve buna ulaşmak için bir araya gelen insanlar, hedeflerine daha kolay ve hızlı ulaşabilirler. Aynı yöne gidenler birbirleriyle bilgi alışverişini sürekli kılarlar ve menzillerinden  de ayrılmazlar.

             Grubun başında  giden kuş, diğer kuşların oluşturduğu hava akımından istifade edemediği için daha fazla yorulur. Bu durumda en arkaya geçer ve arkasındaki kuş lider konumuna gelir. Böylece her kuş, grubun her noktasında yer almış olur. Ne dersiniz? İnsanlarımız bir defa liderlik tahtına oturdular mı, neden bir daha kalkmak istemiyorlar? Halbuki kendileri yorulmuş ve yıpranmış olabilirler. Arkalarından gelenlere yol açmaları gerekmez mi? Yaptığımız her işi yeri ve zamanı geldiğinde arkadakilere  de bırakabilmeliyiz.

             Uçuş hızı yavaşladığında gerideki kuşlar, daha hızlı gitmek için öndekileri uyarırlar. Bizler de ilerlemek ve yol almak için arkadaşlarımızın uyarı ve desteğine ihtiyaç duyarız. Böyle uyarıcılarımız olduğu için  de hata oranımız azalır.

              Grupta herhangi bir kuş hastalanırsa veya bir avcı tarafından vurulup uçamayacak duruma gelirse, düşen kuşa yardım etmek üzere iki kuş ayrılır ve onu korumak üzere,  tekrar uçabilene kadar, onunla beraber kalıp yaralı kuşu  terk etmezler. Bu vefalı kuşlar geriden gelen gruba katılarak yine yollarına devam eder. Hiçbir kuş grubu kendilerine bu şekilde katılacak olanları reddetmez. Onlar da, sendika kurucumuz Mehmet Akif İNAN hocamızın bize miras bıraktığı AHDE VEFA duygusuyla hareket ediyorlar sanki…

 

Ne kadar çıkaracağımız ders var değil mi? İnanç, birlik, beraberlik, dürüstlük, hoşgörü, azim, sabır, fedakarlık, yardımseverlik…Tıpkı uçan bir kuş sürüsü gibi bizler de Eğitim Bir-Sen Kadın Kolları çatısı altında ilerlemek üzere yola çıktık.

Bu yola bizimle çıkmış olan ve bu yolda bizimle ilerlemek ve bize katılmak  isteyen tüm arkadaşlara selam olsun…

                                        

                                                                                                                             Mümine ŞAHİN 

                                                                                                        Sinop Eğitim Bir –Sen Kadın Kollar Başkanı 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen