Sinop 1 Şubesi

Bir Bilenle Bilge Nesil Ödül Törenini Gerçekleştirdik

Memur-Sen'in gençlik yapılanması olan Genç Memur-Sen ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında 81 ilde düzenlenen “Bir Bilenle Bilge Nesil” kitap okuma ve kompozisyon ödül töreni Sinop’ta da büyük bir katılımla gerçekleştirdik.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanatı Okulu konferans salonunda düzenlenen ödül töreninde Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ramazan Çelik projenin içeriği ve önemi hakkında açıklamalarda bulundu. Ülkelerinin geleceğe dair en önemli yatırımlarının gençlerine yaptıkları yatırım olduğunu belirten Çelik, çalışanlarımızın özlük haklarını iyileştirmek için verdikleri mücadelenin yanında, gençlere karşı da sorumluluğu yerine getirmek için de yeni adımlar attıklarını söyledi. Bu vesile ile yüksek öğrenimde kısa ADEM olan Akademik Düşünce, Eğitim ve Medeniyet topluluğu, orta öğretimde de “Bir Bilenle Bilge Nesil projelerini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Çelik, 81 ilde devam eden proje kapsamında gençleri kitapla daha çok buluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi. Ramazan Çelik, aklı hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesine katkı sağlamaya çalıştıklarını belirterek, "Bir ülkede gençlerin fikir dünyaları emniyette ise o ülkenin geleceği emniyettedir. Bu tür aktivite ve projelerin ilerleyen dönemlerde de artarak devam edecek" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız konuşmasında projenin Sinop’ta da uygulanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğrencilerin gerek başarılarının arttırılmasında gerekse de zamanlarının yararlı olarak değerlendirilmesinde katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ise konuşmasında, ilim ve irfan aşığı gençlerle beraber olmaktan mutluluk duyduğunu ve davet alır almaz yoğun işlerine rağmen bu programa katılmayı tercih ettiğini belirtti. Okumanın ve araştırmanın önemine vurgu yapan Dalgın, gençlerin okumaya duydukları ihtiyacın yanında ülkelerin okumuş donanımlı ve ahlaklı gençlere ihtiyaç duyduğunu sözlerine ekledi. Tören, meddah ve Hacivat-Karagöz gösterileri ile dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından sona erdi. Törene: Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Harun Köksalan,  okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.